Κέικ με γιαούρτι : Το πιο διατροφικό κέικ

Περιεχόμενα
Αν είσαι σε δίαιτα αλλά λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό, μην αγχώνεσαι! Σου έχω τη λύση: ένα σούπερ αφράτο, υγιεινό κέικ με γιαούρτι που δεν θα σε γεμίσει τύψεις! Χωρίς βούτυρο, με λιγότερη ζάχαρη (ή και καθόλου αν θες να το πας all-in) και μια δόση πρωτεΐνης από το γιαούρτι, αυτό το κέικ είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να βγεις εκτός προγράμματος. Ιδανικό για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για μετά την προπόνηση – γιατί ποιος είπε ότι η υγιεινή διατροφή δεν μπορεί να είναι και απολαυστική;
Υλικά
- 3 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 170 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.